Ons teamMaak kennis met ons team: Juf Andrea 
Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op de website van basisschool de Klimop! Nog leuker is het natuurlijk als je zelf langs komt om te kijken en te voelen wat voor leuke school wij hebben!  Ik ben (juf) Andrea en werk sinds 2000 op de Klimop en ga met heel veel plezier naar deze school! Ik heb een (zeer) sterke voorkeur voor de kleutergroepen. Samen met de kinderen, ouders (en collega's) vormgeven aan de vele activiteiten die wij jaarlijks hebben. Ik houd van het enthousiasme en de openheid van de kleuters. Ze te helpen het zelfstandig te kunnen, het moment waarop ze zelf iets voor elkaar krijgen, zo mooi om daar deel van uit te kunnen maken!   En er is zoveel meer..... teveel om op te schrijven!  Tot ziens op de Klimop! 


Juf Bianca 
Ik ben juf Bianca, ik werk al sinds 2002 met veel plezier op de Klimop. De Klimop is voor mij een fijne school omdat er veel gezellige collega’s, betrokken ouders en leuke leerlingen zijn.  Met mijn klas probeer ik er samen een fijn jaar van te maken, waarbij we plezier hebben en het leuk hebben met elkaar in de klas.  Maar we moeten natuurlijk ook heel hard werken en veel leren. Mijn favoriete vakken zijn: rekenen, studievaardigheden, Kanjertraining lessen maar ook tekenen en knutselen met elkaar vind ik altijd erg leuk! Wie weet kom je nog eens gezellig bij mij in de groep! 

Barbara Halverstad  

Ik ben juf Barbara, op maandag en dinsdag ben ik de juf van groep 1/2e, de leukste groep van de school! Ik vind juf zijn het mooiste beroep het leukste dat er is! Elke dag geniet ik van de kinderen in mijn klas, ook vind ik het contact met de ouders heel belangrijk en fijn. 
Op woensdag en donderdag zie je mij in het kantoor bij meester Antoine zitten, achter de computer. Ik regel bijvoorbeeld alle voorstellingen die er op school gegeven worden, de muzieklessen die gegeven worden en nog meer.  Dat is een leuke combinatie. Af en toe kom ik in de klas kijken naar hoe jullie werken en naar goed jullie juf of meester het doet, daar leer ik heel veel van. Ik vind de Klimop een fijne school omdat de juffen en meesters, en alle andere mensen die hier werken, enthousiast zijn en elke dag met plezier naar school komen om er weer een leuke dag van te maken! 
Juf Nathalie 

Mijn naam is Nathalie Opdam en ik ben de juf in groep 1/2 d.  Het leuke aan kleuterjuf zijn is dat ik getuige ben van de ontwikkeling en de groei van de kinderen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen leren om samen te werken want samen kan je meer dan alleen!
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken en te sporten. Zo leer ik graag nieuwe recepten en maak ik lekkere hapjes voor vrienden. Hopelijk zie ik je snel in de klas!
Juf Michelle
Met veel plezier werk ik al heel wat jaren op de Klimop. Ik hou van de afwisseling, geen dag is hetzelfde. Het mooie van juf zijn is dat je de kans hebt om voor een ander iets te betekenen. Je mag een voorbeeld zijn voor de kinderen en je kunt ze echt iets meegeven. In groep 3 heb ik bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid om de kinderen te leren lezen. Het is mooi te zien hoe de kinderen het oppakken en hoe enthousiast en leergierig ze zijn. Daar kan ik echt van genieten.

Juf Monika

Ik werk met veel plezier op bs Klimop.
Juf zijn is heel leuk. Elke dag is anders en ik mag jullie veel vakken leren die jullie nodig hebben voor in de toekomst.
Mijn favoriete vak is gym, maar dat geef ik alleen als de gym juf ziek is. Daarnaast hou ik van rekenen, spelling, voorlezen en tekenen. Als je bij mij in de klas zit zal je veel samenwerken en bewegend leren, waardoor iedereen een bijdrage levert aan de les en je van elkaar kunt leren op een leuke manier.
Ik vind het ook belangrijk dat je het fijn vindt in de klas, je vragen durft te stellen en van je fouten kunt leren. We zijn op school om te leren!
De beste schooldag voor mij is, als er aan het einde van de dag wordt gezegd: ‘Ik vond het moeilijk, maar eigenlijk is het toch wel makkelijk nu ik het begrijp.’
 

Meester Stefan  

Mijn naam is Stefan de Jong en met veel plezier kom ik op werkdagen vanuit Haarlem naar de Klimop school aangezien ik me erg prettig voel op deze school. Er hangt een goede sfeer en dat probeer ik in mijn klas ook altijd te realiseren. Er is namelijk meer dan rekenen en taal en dat is de sociale vorming van de kinderen, die ik erg belangrijk vind. In mijn klas zul je de kinderen regelmatig bewegend zien leren (springen van de tafels of sprongen op een denkbeeldige getallenlijn). Dit stimuleert de hersenen maar is ook gewoon prettig om even wat energie kwijt te raken. Daarnaast doe ik ademhalings- en aandachtsoefeningen omdat ook het ervaren van rust en je eigen lichaam belangrijk is. Kortom, het gaat alle kanten op in mijn klas en geen dag is hetzelfde. 


Juf Sabrina

Ik ben juf Sabrina en ben sinds het schooljaar 2020-2021 weer werkzaam op de Klimop. Enkele jaren geleden ben ik hier gestart als invalleerkracht en ik vind het ontzettend leuk om hier weer terug te zijn. Ik vind het erg leuk om juf te zijn in het basisonderwijs. Geen dag in het onderwijs is hetzelfde en ik vind het een uitdaging om ervoor te zorgen dat leerlingen zich veilig en gehoord voelen. Ik vind het leuk om de kinderen te begeleiden, te ondersteunen en te ontwikkelen tot een eigen individu, dat geeft mij energie! Bij mij in de klas vind ik het leuk om met coöperatieve werkvormen te werken, maar ook vind ik bewegend leren, zelfstandigheid en samenwerken belangrijk. Het is dus een mengelmoes van allerlei verschillende werkvormen! Zo blijft school elke dag leerzaam, verrassend én leuk.
 

Juf Karen 

Mijn naam is Karen Beijer. Ik ben een zogenaamde zij-instromer en sinds 2012 werkzaam op  Klimop.  Ik vind het echt een ontzettend leuke school, omdat er juist zoveel dingen om het leren heen gebeuren: zo wordt er altijd veel tijd besteed aan allerlei leuke dingen rond de boekenweek , is er een Flexklas voor kinderen die wat extra of andere uitdaging nodig hebben, treedt iedereen minstens 1x per jaar op tijdens het Open Podium en komt Pier K muziek- en instrumentenlessen geven in de klas. Daarnaast hebben we aan het einde van het schooljaar nog de Klimop Got Talent show, gaan de groepen 6 wekelijks hun eigen tuintje bewerken in de Heijmanshof, gaat iedere groep op excursie(s), is er het Kunstmenu en hebben we een eigen muziekvakleerkracht. En dan heb ik het nog niet eens over alle prachtige projecten en vieringen door het jaar heen, waaronder het project Wereldgodsdiensten, de kleutermusical en de Kerst- en Paasvieringen. Ook worden we als leerkracht ondersteund door een topteam van IB’ers, RT’ers, stagiaires en onderwijsassistenten, wat het werken voor ons heel prettig maakt. Kortom, ik vind dit echt een topschool, die zijn best doet om er voor kinderen een toptijd van te maken. 

 

Juf Caroline  

Ik ben juf Caroline. Ik vind het fijn om met basisschoolleerlingen te werken: ze zijn enthousiast, gezellig, harde werkers, fantasierijk, serieus, grappig en nog veel meer. Zelf vind ik studievaardigheden erg leuk om te geven. Daarnaast probeer ik samen met mijn collega's op Klimop het leren zichtbaar te maken door samen met de kinderen te kijken naar wat ze al kunnen of wat ze juist nog kunnen leren. 

 

Juf Yvonne N 

Kom je bij mij in de klas? Dat zou ik wel leuk vinden. Ik ben een juf die houdt van ontdekprojecten (analyseren, evalueren en creëren) en computerlessen. Ook rekenen en taal probeer ik afwisselend te maken door veel verschillende manieren van samenwerken. Tussendoor probeer ik spelletjes en oefeningen te doen om lekker in beweging te blijven. Ook krijg ik er energie van om in de groep een fijne sfeer te behouden. Daarvoor hebben we Kanjertraining en oefenen we elkaar te vertrouwen. De meeste mensen denken dat er op een grote school minder aandacht voor je is maar op de Klimop kennen we elkaar goed en proberen we er zoveel mogelijk voor elkaar te zijn. 

Juf Esther 

Mijn naam is Esther Rijken en ik werk sinds 1998 op de Klimop.  Toen ik net was afgestudeerd, gaf ik les aan groep 4. Daarna heb ik voornamelijk in de groepen 6, 7 en 8 les gegeven  en nu sta ik weer een paar in groep 5. In de klas zing ik veel met de kinderen en we bewegen veel tijdens het leren. Mijn lievelingsvakken zijn studievaardigheden en rekenen. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen elke dag met veel plezier naar school gaan, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. 
 

Juf Marloes  

Ik ben Marloes Lambriex en werk al een hele tijd in het basisonderwijs. Ik ben begonnen in groep 1-2 en ik heb daarna lange tijd in groep 3 gestaan.  Via 1 jaar groep 4 en 3 jaar in groep 6 sta ik nu al wat jaartjes in groep 5.  Dat bevalt mij prima. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op de Klimop en bij mij in de klas op hun gemak voelen en later kunnen terugkijken op een fijne schooltijd. 

Juf Annemiek 

Ik ben Juf Annemiek, ik werk in groep 5. Ik houd van bewegend leren, energizers en korte spelletjes. Bij mij in de klas zit je nooit een hele dag stil. Ik leer jullie graag creatief naar dingen te kijken. Op school is geen dag hetzelfde, deze afwisseling en jullie enthousiasme geven mij veel energie! Ik vind het belangrijk dat jullie net als ik met plezier naar school gaan, elkaar helpen en samenwerken. Op  Klimop willen de juffen en meesters het beste uit ieder kind halen. Ik leer jullie graag beter kennen! Hopelijk tot snel in de klas!Juf Yvonne 

Hi Ik ben juf Yvonne Lek. Zit je bij mij in de klas, dan ben ik één van jouw juffen. Mijn lievelingsvak is rekenen. En als dat niet jouw lievelingsvak is, is dat helemaal niet erg want je gaat het in onze klas vanzelf leuk vinden! Als je bij mij in de klas komt krijg je uitleg via veel voorbeelden en plaatjes. Er wordt veel samengewerkt. Ben je al heel knap én kan je goed zelfstandig werken dan mag je direct aan de slag en krijg je extra moeilijk werk. Een leuke dag vind ik, een dag waarbij we zo hard hebben gewerkt dat er aan het eind van de dag tijd is voor een klassenspel. Iedereen doet mee en dan hebben we veel lol. 


Juf Ellen 
 
Ik ben juf Ellen Leusink. Sinds 1988 werk ik op de Klimop. Wat mij erg aanspreekt op de Klimop is de warme sfeer die er heerst. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen met veel plezier naar school gaan en met een fijn gevoel thuis komen. Het is voor mij elke dag weer een uitdaging om het beste uit de kinderen te halen. Mijn favoriete vakken zijn geschiedenis en rekenen, maar ook muziek en tekenen. Ik sluit de dag graag af met een leuk spel of een compliment aan elkaar.


Juf Mayca 

Ik ben Mayca Schrama en ik kom uit Rijsenhout. In het nieuwe schooljaar sta ik van maandag tot en met vrijdag voor groep 6. Ik vind het erg leuk om samen met kinderen te werken en ik vind het belangrijk dat kinderen nieuwe dingen leren in een gezellige en veilige omgeving. Hier ga ik volgend jaar mijn uiterste best voor doen. Verder ben ik opgeleid tot Specialist sportieve en gezonde school en zal ik onder andere beweging geregeld gaan inzetten in mijn lessen.


Juf Loes 

Ik ben juf Loes Augustinus. Na al heel veel jaar op een andere school te hebben gewerkt ben ik nu juf van groep 7 op Klimop. Ik voel me al aardig thuis. Op de klimop werken fijne collega’s waarmee ik graag samen wil zorgen voor een fijne en veilige plek  waar alle kinderen een gezellige en leerzame schooltijd kunnen hebben. Ik vind het ontzettend leuk om samen met kinderen te werken. Om te zorgen dat zij met hun kunnen en met wat zij graag willen straks datgene in de maatschappij mogen gaan doen waar hun hart naar uitgaat. 


Meester jasper 

Mijn naam is Jasper van Haaren, ben 29 jaar oud en woon in Amsterdam. In mijn vrije tijd houd ik van lekker eten met familie en vrienden en ben ik graag sportief bezig met voetbal en hardlopen. Daarnaast reis ik iedere dag met veel plezier naar Hoofddorp om les te geven aan groep 7 op de Klimop. Groep 7 is een heel leuk én belangrijk scholjaar waarin je heel veel leert over rekenen, taal, spelling en over de wereld om je heen. We werken dus hard, maar we houden nog genoeg tijd over om met de klas leuke dingen te doen. In de klas vind ik het namelijk erg belangrijk dat je je fijn voelt en jezelf kunt zijn. Ook vind ik het belangrijk dat je durft te leren. Hiermee bedoel ik fouten durven maken, maar ook om hulp durven vragen als je iets moeilijk vindt. Als je bij mij in de klas komt, ga ik je daarbij helpen! Meester Marcel 

Ik ben Marcel Nelis, 35 jaar oud en woon in Hoofddorp. In mijn vrije tijd hou ik van badminton, hardlopen, fietsen en lezen. Ik ben al ruim 13 jaar werkzaam in het basisonderwijs en heb lesgegeven in diverse groepen. Ik ben dit schooljaar werkzaam in groep 8. Ik wil samen met de leerlingen een fijn schooljaar maken, waarin plezier in het leren voorop staat! 

 

flexklas


Juf Karen 
 
Sommige kinderen kunnen naast de gewone lessen nog wel wat extra uitdaging gebruiken en dat bieden we ze in de Flexklas. Een keer per week komen leerlingen uit groep 2 tot en met 8 daar filosoferen en werken aan projecten, waarbij studievaardigheden en ontdekkend leren centraal staan. Gedurende de rest van de week wordt er tijd gemaakt om hier verder aan te werken. We kietelen je hersenen en dagen je uit om anders te leren denken en leren.
 

OOP (onderwijs ondersteunend personeel) 


Juf Maureen 

Ik ben juf Maureen! Bij mij werk je in kleine groepjes. Zo kan ik je helpen om de lessen nog beter te begrijpen. Wanneer je lezen nog wat lastig vindt, help ik je. Maar ook ben ik vaak in de klassen om de juffen en meesters met van alles te helpen. Ik hou ervan om zo nu en dan even lekker te lachen. Dan kunnen we daarna weer goed en fris aan het werk. Ik heb een topdag wanneer een kind uit mijn groepje ineens het lampje ziet branden. Dan weet ik dat we samen goed bezig zijn! 


Charmaine van Veen 

Mijn naam is Charmaine van Veen en ik woon in Uithoorn. Ik ben vanaf het nieuwe schooljaar hier op de Klimop een onderwijsassistent. Jullie zullen mij vooral zien in de middenbouw. Ik kijk er super erg naar uit om jullie te kunnen helpen en jullie blije gezichten te zien en dat jullie dan zelfstandig aan het werk kunnen. 

 

Lisanne Klaassen 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tekenen, te lezen en te sporten. Mijn favoriete vakken op school zijn rekenen, Engels en tekenen. Ik werk nu al een poosje in het onderwijs en nu als onderwijsassistent op de Klimop. Dat betekent dat ik vaak buiten de klas met kinderen werk om ze te helpen met schoolwerk, maar zal ik ook regelmatig in de klassen te vinden zijn om de leerkracht te ondersteunen. Ik vind het erg leuk om kinderen nieuwe vaardigheden aan te leren, zodat zij zich weer verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast is voor mij het uitgangspunt dat kinderen de liefde en aandacht krijgen die zij nodig hebben en met plezier naar school kunnen gaan.

Misha Maarsen 

Mijn naam is Misha Maarsen en ik woon in de Kwakel. Met veel plezier ben ik werkzaam op bs Klimop. Jullie zullen mij vooral zien in de bovenbouw. Hier zorg ik dat kinderen in kleine groepjes de lesstof nog beter onder de knie krijgen. Het is prachtig om de kinderen te zien groeien op hun eigen leerniveau waar ik een bijdrage aan kan leveren. Daarnaast zal ik ook de leerkrachten ondersteunen in de klas, waarbij de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen.  

 
 

Intern begeleiders


Juf Wendela 

Mijn naam is Wendela Peppelman en ik ben Intern Begeleider van de groepen 1 tot en met 4. Daarvoor was ik 13 jaar juf voor de groepen 1/2 en 4 op een school in Amstelveen.  Als Intern Begeleider help ik leerkrachten en coördineer ik de zorg voor leerlingen die meer nodig hebben. Dat doe ik samen met mijn collega Caroline. Ik vind dat heel fijn om te doen, er is geen dag hetzelfde. Wat ik ook zo leuk vind aan mijn werk, is dat ik in heel veel klassen kom kijken en veel samenwerk met de juffen en meesters. In de klassen geniet ik van het contact met de leerlingen en heel soms sta ik ook wel eens voor de klas, als de juf of meester een gesprek hebben bijvoorbeeld. Wat ik zo fijn vind aan de Klimop is dat iedereen het beste wil halen uit ieder kind en daar heel veel energie insteekt. 


Juf Caroline 

Ik werk ook twee dagen als intern begeleider. Daarnaast houd ik me bezig om juffen en meesters te helpen en te ondersteunen en kijk ik samen met Wendela (collega IB) ook naar wat wij als school nodig hebben om onze leerlingen zo goed mogelijk onderwijs te geven. Ik vind erg leuk om het beste uit mijn collega’s en kinderen te halen. 
 

Directie


Antoine Peters  
 

Ik ben meester Antoine. Vanaf 2012 mag ik leiding geven aan de Klimop. En dat is heel leuk werk want we hebben een geweldig team met leuke, enthousiaste collega’s. Ik geniet elke dag als ik door de school loop en de klassen zie met kinderen die plezier hebben omdat ze naar school mogen. Ik probeer samen met het team het onderwijs op de Klimop zo goed mogelijk te maken zodat kinderen er een plezierige tijd hebben maar ook voorbereid worden op de samenleving.

Wij doen dat samen met U. U, als ouders, weet veel meer over uw kind dan wij en daarom hebben wij u hard nodig bij ons onderwijs. Als u opmerkingen of suggesties heeft hoor ik die graag. Mijn deur staat altijd open en u bent van harte welkom.

Als ik niet aan het werk ben vind ik het lekker om te gaan hardlopen of samen met mijn vrouw op het IJsselmeer te gaan zeilen. Daarnaast vind ik het heel gezellig als ik met mijn kinderen en kleinkind leuke dingen kan doen.
 

 
 
 

administratie


Juf Marion 
 
Hallo ik ben “juf" Marion. Ik ben geen echte juf want is sta niet voor de klas. Ik werk 3 dagen op de Klimop. Ik zit dan in het kantoor bij meester Antoine en juf Barbara. Ik zit heel veel achter te computer. Ik zorg ervoor dat alle juffen en meesters jullie namen in de computer zien staan. Ik zorg er bijvoorbeeld ook voor dat alle schoolspullen, zoals werkboeken, schriften en pennen betaald worden. Ik vind het heel leuk om op de Klimop te werken, dat doe ik inmiddels al bijna 20 jaar. Mijn kinderen, die inmiddels heel groot zijn, hebben ook op de Klimop gezeten. Ze vonden het een leuke school. 

bewegingsonderwijs

 
Meester Patrick 

Ik ben Patrick Snijders en ik verzorg de gymlessen. Ik ben al een aantal jaren gymleerkracht op de Klimop. Ik geniet ervan als ik kinderen in mijn gymlessen beter zie worden in de onderdelen die ik aanbied. Een gezellige en leerzame les is altijd mijn doel. Je kan bij mij verwachten dat we veel verschillende sporten gaan beoefenen zodat jij een idee krijgt wat je leuk vindt en misschien wel zelf op een sport buiten de Klimop kan gaan.