Basketbal

Beste Ouders,                                                                       Hoofddorp,  19 november 2018

Ook dit jaar wordt het jaarlijkse Scholen Basketball’sCool toernooi weer gehouden. Dit toernooi, dat enkel bedoeld is voor basisscholen, wordt georganiseerd door Basketball Vereniging Hoofddorp, The Challengers en Sportservice Haarlemmermeer. Dit jaar is de 47e editie van het toernooi, dat in 1971 voor het eerst georganiseerd werd en sindsdien non-stop heeft bestaan.

Het scholen Basketball’sCool toernooi wordt dit jaar gehouden op donderdag 27 (groep 3,4,5 en 6) en vrijdag 28 december (groep 7 en 8) 2018. De poules kunnen tussen 9.00 uur en 17.00 uur worden ingedeeld. Later volgt hierover meer informatie.

Dit jaar zal het toernooi gehouden worden in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander, Bennebroekerweg 800 in Hoofddorp.

Het toernooi is voor zowel meisjes als jongens uit de groepen 3 tot en met 8. De teams worden ingedeeld op volgorde van inschrijving per mail. De kinderen worden voor zover mogelijk ingedeeld met kinderen uit hun eigen klas. Als dat niet mogelijk is, door bijvoorbeeld te weinig aanmeldingen, bepaalt de Sportcommissie waar deze kinderen worden ingedeeld.

Tijdens het toernooi vragen wij om minimaal één volwassen begeleider per team. Deze is het aanspreekpunt voor de organisatie en tevens coach van het team.

Let op! Bij onvoldoende begeleiders kan de school helaas niet meedoen aan het evenement!

Via onderstaande link kunt u uw kinderen tot uiterlijk dinsdag 27 november inschrijven. Vermeld op het inschrijfformulier of u zich ook als begeleider opgeeft.

Op het toernooi wordt gespeeld volgens de basketbalregels van de NBB, uitzondering op deze regel is dat het niet toegestaan is de bal uit de handen af te pakken. Beslissingen van de scheidsrechters zijn bindend. Er wordt 3 tegen 3 basketbal gespeeld  (halfveld op 2 baskets).

Wij hopen u eind december in de hal te zien om er samen een fantastisch sportief feest van te maken.

Met vriendelijke groeten,

Sportcommissie