Scholieren Squash toernooi 18 mei 2014

Zondag 18 mei vond het scholierentoernooi squash plaats bij ‘MeerSquash. Maar liefst dertig kinderen van tien verschillende basisscholen uit de gemeente Haarlemmermeer deden hier aan mee. De deelnemers kwamen van De Bikube, Vesterhavet, De Klimop, Merlijn, Octopus, Tabitha, Dik Trom School, Juliana van Stolbergschool, De Regenboog en Bosbouwers.
Gezien het feit dat de meeste scholieren nog weinig tot geen squashervaring hadden, bestond er voor alle deelnemers de mogelijkheid om de dinsdag voorafgaand aan het toernooi naar een gratis open les te komen. Zo kon iedereen oefenen en kregen ze de spelregels uitgelegd.

Het toernooi werd georganiseerd door de jeugd coördinator van ‘MeerSquash’ Margriet Huisman, die ook in dienst is als combinatiefunctionaris bij Sportservice Haarlemmermeer. “Ik vind het ontzettend leuk dat er zoveel kinderen aan het scholierentoernooi deel namen die nog geen lid zijn bij ‘MeerSquash. Een teken dat ons scholenprogramma Squashing Kids goed aan slaat, want steeds meer kinderen weten de weg naar ons squashcentrum te vinden” sprak Huisman na afloop van het toernooi.
De kinderen werden verdeeld in drie verschillende categorieën en iedereen speelde minimaal vijf wedstrijden. Tijs Kanters (basisschool De Klimop) werd de trotse winnaar van categorie ‘groen’. Schoolgenoot Hjalmer Mols wist zich te kronen tot kampioen in de categorie ‘blauw’. Joep Ravelli (basisschool Merlijn) won de categorie ‘oranje’.

Alle deelnemers kregen een mooie medaille mee naar huis als aandenken aan deze gezellige en sportieve middag. Met een grote glimlach op de gezichten van zowel spelers als ouders, ging iedereen na zo’n 2,5 uur intensief sporten weer richting huis.