Klimophetnieuws donderdag 6 september

Toestemmingsformulier gebruik beeldmateriaal

De algemene verordening gegevensbescherming, kortweg AVG, schrijft voor dat ouders toestemming moeten geven voor het gebruiken van beeldmateriaal van kinderen door school.
Daarvoor hebben wij voor elke leerling, jaarlijks, uw instemming nodig.
U ontvangt daarvoor morgen een brief waarin dit wordt uitgelegd. Wij vragen aan elke ouder om de brief zorgvuldig te lezen en vervolgens toestemming te geven voor het gebruik van beeldmateriaal.
Ook als u geen toestemming geeft willen wij het formulier weer terug ontvangen. In dat geval kruist u het doel NIET aan.
Via de volgende link kunt u de brief en het bijbehorende formulier alvast lezen.
Wij hopen van harte dat u allemaal toestemming geeft. Als dat niet gebeurt kunnen wij geen beeldmateriaal meer met u delen via de website of andere media.

Nieuws van de Zevenster

Wekelijks komen er in het kader van ons project ‘Deuren open voor de Zevenster’ kinderen van dat kinderdagcentrum bij ons op bezoek. Zij schuiven  1-op-1, begeleidt door hun eigen begeleiders aan bij bijvoorbeeld een muziekles, een voorstelling in de aula, kringmoment of klim- en klauterles of ze worden door onze leerlingen rondgereden over het schoolplein tijdens het buitenspelen. Dit levert hele mooie interactie en momenten op.

Kinderdagcentrum de Zevenster viert komende week haar 15-jarig bestaan en zal  bij ons langskomen om te trakteren (niet aan de kinderen vertellen, dit is nog een verrassing😉). Graag zouden wij als Klimop hen dan willen feliciteren. Dat willen we doen door een zogenaamd Sensory- of Voel-bord aan te bieden dat we zelf gaan maken! In de bijlage ziet u voorbeelden hiervan.
Mijn vraag is dan ook of u thuis misschien nog materialen heeft liggen die we hiervoor zouden mogen gebruiken; een spons, lege rollen wc-papier, kurken, een ruwe steen, eierdozen, doekjes, een ongebruikt silicone-bakblik ergens ver weg verdwenen achter in een kast……
Misschien bedenkt u zelf nog iets leuks, want heel veel dingen zullen leuk zijn om op het grote bord te bevestigen en voor de kinderen om dagelijks aan te kunnen gaan voelen!

Ik heb vandaag een doos in de aula gezet waar we deze week materialen in kunnen verzamelen. Het wordt vast heel mooi!!

Alvast heel veel dank voor uw medewerking!
Met vriendelijke groet,
Karen Beijer, (leerkracht groep 4a en ouder van Tess, die dagelijks de Zevenster bezoekt)

Jeugdsportpas

De JeugdSportPas is een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende sporten. Zo kan iedereen van 0 tot 100 ontdekken welke sport het beste bij hem of haar past. Je kunt met de JeugdSportPas vier keer meedoen met een les of training.
Tijdens deze lessen leer je een aantal basisvaardigheden van de sport die je hebt gekozen. De JeugdSportPas is de ideale manier om niet alleen een sport uit te proberen, maar ook om kennis te maken met de sportaanbieder. Na de kennismakingslessen besluit je of je al dan niet lid wilt worden van de club, je bent nergens toe verplicht. Betalen voor de kennismakingslessen gaat via iDEAL, hierdoor is inschrijven tot kort voor de start van de eerste les mogelijk. Voor vier lessen betaal je € 11,00. Het sportaanbod is verdeeld over 5 blokken. Deze blokken vallen tussen de schoolvakanties in. De inschrijving voor een sport sluit 1 week voor aanvangsdatum. Daarna is inschrijven niet meer mogelijk. Vanaf nu is het mogelijk om in te schrijven voor het nieuwe schooljaar. Er komen steeds meer sporten bij, dus neem regelmatig een kijkje!  Inschrijven voor JSP kan via: https://haarlemmermeer.inschrijventeamsportservice.nl. Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jsp@teamsportservice.nl of bel 023-2055517.

Zwem4daagse in de Herfstvakantie. Jij doet toch ook mee!

Ben jij die ‘waterrat’ die er nooit genoeg van krijgt om in het water te zijn. Doe dan mee aan de Zwem4daagse! Want nu kun je 4 dagen zwemmen en veel plezier beleven in het water. Vergeet niet om iemand mee te nemen, dan wordt het alleen maar leuker.
Dus samen met je vader, moeder, opa, oma, oom of tante. Natuurlijk zijn je broertjes of zusjes ook van harte welkom! Van 22 tot en met 25 oktober 2018 kan iedereen die in het bezit is van een A-diploma deelnemen aan de vijfde Nationale Zwemvierdaagse in het sportcomplex Koning Willem-Alexander. Jong en oud zijn van harte welkom.  Elke avond zwemmen de deelnemers een afstand van 500 of 1000 meter. Ben je jonger dan 10 jaar, dan zwem je 250 meter. Je kunt starten tussen 18.00 en 19.30 uur.
Zwemmen kan tot 20.00 uur. Tijdens de voorinschrijving via deze website betaal je slechts € 7,50 voor 4 avonden. Je kunt je ook op 22 oktober inschrijven bij de stand in de hal van het sportcomplex. Dan betaal je € 10,00 voor deelname. Mocht je maar 1 avond willen zwemmen, dan kan dat ook. Dan betaal je € 3,00 per avond.   Betaling is alleen mogelijk via Ideal of contant bij de stand in de hal van het sportcomplex op 22 oktober. Pinnen is niet mogelijk. Heb je elke avond de afstand volbracht, dan ontvang je een mooie medaille. Online inschrijven kan via: https://zpch.zwem4daagse.nl/. Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar edeheij@teamsportservice.nl.

Vanaf 10 september informatiebijeenkomsten in alle groepen van 19.00 tot 20.00 uur, zie de kalender voor de tijd van de groep van uw kind
Vrijdagmiddag 21 september groepen 1 t/m 3 ’s middags vrij
Vrijdag 5 oktober studiedag Meerprimair, alle leerlingen vrij