Klimophetnieuws donderdag 6 december

Afscheid juffrouw Ria Tabbers

Op vrijdag 7 december nemen we afscheid van juf Ria Tabbers als leerkracht van de Klimop. Juf Ria heeft 33 jaar als leerkracht in groep 1/2 gewerkt. Van 15.15 uur tot 16.00 uur kunt u juf Ria gedag zeggen in in het lokaal van groep 1/2A. Ook de kinderen die bij haar in de klas hebben gezeten kunnen dan nog even gedag zeggen. Tot dan!

Met vriendelijke groet,
het team van de Klimop

Verlichtingsactie Veilig Verkeer Nederland

Op woensdag 12 december  gaat een aantal kinderen uit de bovenbouw voor schooltijd met een missie het schoolplein op.
Zij gaan namelijk  de fietsers belonen die arriveren met goed werkende  fietsverlichting.  Goede fietsverlichting is heel erg belangrijk, zeker nu het donker is als je van huis weg gaat en het binnenkort  ook alweer donker wordt als je terug naar huis gaat. Met deze actie hopen we te bereiken dat er meer fietsers  werkende verlichting hebben die ook wordt aangezet.
Daarom willen wij u vragen de fietsverlichting van uw zoon of dochter in orde te maken. Alvast bedankt!

De verkeerscommissie

Verschillende theatervoorstelling in de Meerse

Maandag 10 december zal de feestelijke presentatie dag van Theaterbureau Vanaf2 plaatsvinden in Theater de Meerse te Hoofddorp. Hier zullen verschillende jeugdtheatervoorstellingen uit het nieuwe seizoen gepresenteerd worden. Voor 3 voorstellingen is er momenteel een speciale actie en zijn er kaartjes te koop voor slechts € 2,00

Tijd Groep – voorstelling Leeftijd Zaal Duur
13:35 – 14:30 SPEELBOS van Sanne Zweije Trollenjong 4+ Pier K 45 min
15:35 – 16:20 Blokland & Blackman – Anansi 4+ Grote zaal – toneel op toneel 45 min
16:25 – 17:25 Het Kleine Theater – Roodkapje & De Sprookjes Revue 2 t/m 6 jaar Kleine zaal 50 min

Groep 1/2D gaat onder schooltijd naar de voorstelling Speelbos.
Voor de voorstelling na school zijn kinderen en hun ouders welkom om langs te komen..
Kaartjes zijn te verkrijgen via de volgende link: Voorstelling
Meer info over de verschillende voorstellingen staan op onze website: https://vanaf2.nl/voorstellingen/

Sinterklaasfeest groot succes, op naar de kerst

December is altijd een drukke maand. Eerst het bezoek van Sinterklaas en dan het kerstfeest. De Goedheiligman heeft zijn hielen nog niet gelicht of de kerstboom wordt alweer opgezet.
Zo gaat dat in elk geval in de school. De afgelopen weken hebben wij heel veel hulp gehad van ouders die het Sinterklaasfeest weer tot een groot succes hebben gemaakt.
Vanavond zijn veel van die ouders alweer bezig met het optuigen van kerstbomen en aanbrengen van versiering.
Zonder de inzet van al deze ouders zou de school er in december niet zo gezellig en feestelijk uitzien als nu.
Ik wil daarvoor alle ouders bedanken die hun vrije tijd gebruiken om de school voor de kinderen zo gezellig te maken.

De Voedselbank in Haarlemmermeer kan uw hulp goed gebruiken

De feestdagen staan voor de deur en vele gezinnen en alleenstaanden die een beroep doen op de Voedselbank hebben uw hulp hard nodig!
U kunt  aan de feestdagen een feestelijk tintje geven door voedsel te doneren aan onze cliënten. U kunt dan denken aan de vaste benodigdheden maar misschien ook door artikelen te geven die bijdragen aan een feestelijke stemming!
U kunt de producten brengen tegelijk met de gerechten voor het kerstdiner voor de kinderen.
Daarvoor zullen er vanaf maandag 17 december  op verschillende plaatsen in de school kratten staan waarin u de spullen kunt deponeren.
U kunt hierbij denken aan:

• Houdbare melk
  • Aardappelpuree
  • Blikken Ragout
  • Houdbare chocolademelk
  • Beschuit
  • Vruchten in blik
  • Smeerkaas
  • Koffie / Thee
  • Runder Knackworst
  • Appelmoes
  • Blik vis
  • Chocopasta
  • Corned Beef
  • Olie
  • Wasmiddel
  • Bak en braad
  • Afwasmiddel
  • Kuipje halverine
  • Toiletpapier
  • Allesreiniger

Leuk om te geven voor de feestdagen:

• Kerstbrood
  • Eieren
  • Zalm in blik
  • Ragout en bakjes
  • Vers fruit
  • Kaas
  • Toastjes
  • Slagroom in spuitbus
  • Roomboter
  • Olie
  • Bak en Braad/Bakboter
  • Oliebollen mix & rozijnen/krenten.

De Voedselbank dankt u alvast hartelijk en wenst  u prettige feestdagen  en een gelukkig nieuw jaar toe!

Vrijdagmiddag 7 december groepen 1 t/m 3 vrij
Woensdagavond 19 december kerstdiner voor alle kinderen op school 17.45 uur tot 19.00 uur
Donderdag 20 december om 15.15 uur begint de kerstvakantie, VRIJDAG 22 december is er geen school