Klimophetnieuws donderdag 24 mei

Steun Tygo van Grieken

Tygo is een oud-leerling van de Klimop. Toen hij in groep 7 zat kreeg hij te horen dat hij een agressieve vorm van kinderkanker had. Daar is Tygo van genezen maar hij zet zich nu in voor de bestrijding van kanker. Daarvoor heeft hij de Klimop gevraagd hem te ondersteunen en wij doen dat van harte. Hieronder vindt u de brief van Tygo waarin hij u en uw kinderen vraagt zoveel lege statiegeldflessen mee naar school te nemen om zijn actie te ondersteunen.
Wij hopen dat u dit van harte doet en dat heel veel flessen worden ingeleverd.
De flessen kunnen worden ingeleverd tot en met volgende week donderdag. Op zaterdag 2 juni vertrekken Tygo en zijn zus naar Frankrijk om te gaan fietsen.

Hallo ik ben Tygo van Grieken. Op de foto hiernaast ben ik 10 jaar oud. Toen ik in groep 7 van de Klimop zat, kreeg ik te horen dat ik ziek was. Rhabdomyosarcoma. Een zeldzame en zeer agressieve vorm van kinderkanker.

Voordat ik ziek werd, heb ik altijd al geroepen dat ik een keer mee wil doen aan de Alpe d’Huzes en twee jaar geleden kreeg ik de kans om achter op een tandem de Alpe d’Huez te beklimmen tijdens de Alpe d’Huzes in 2016.

Nu ben ik inmiddels 13 jaar. Het gaat goed met mij. Zo goed zelfs, dat ik nu zelf de berg op ga fietsen. Op eigen kracht, samen met mijn zus Demi.

Het doel van de Alpe d’Huzes is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek naar kanker. Zodat er in de toekomst niemand meer dood gaat aan kanker. En daarvoor hebben we jullie hulp nodig. Wij willen graag in een week tijd zoveel mogelijk statiegeld flessen inzamelen. Deze kunnen jullie inleveren bij de juf of meester. De klas die de meeste flessen inzamelt, krijgt een leuke prijs van ons. Helpen jullie mee?

Natuurlijk kunnen jullie Tygo en Demi ook persoonlijk sponsoren, via onderstaande links:

Informatie-avond voortgezet onderwijs voor de ouders en leerlingen van de groepen 7

Op maandagavond 4 juni organiseren wij een informatie-avond over het voortgezet onderwijs. Vertegenwoordigers KSH en het Hoofdvaart College zullen informatie geven over de verschillende vormen van voortgezet onderwijs.
Voor ouders die nog geen kinderen in het VO hebben is dit een geschikt moment om u te laten informeren over het VO.
De bijeenkomst is niet bedoeld als promotie voor de twee scholen maar bedoeld om ouders en kinderen te informeren over de mogelijkheden die er zijn na de basisschool.
Op deze avond zullen wij u tevens informeren over de wijze waarop wij komen tot het advies voor het VO.
De bijeenkomst begint om 19.00 uur en zal tot 20.15 uur duren. Leerlingen en ouders van de leerlingen van de groepen 7 zijn van harte welkom.

Woensdag 30 mei schoolreisje voor de groepen 1 t/m 7

Volgende week woensdag gaan de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje.
De groepen gaan naar verschillende parken.
De groepen 1 en 2 gaan naar Artis, de groepen 3 en 4 naar Linnaeushof en de groepen 5, 6 en 7 gaan naar Duinrell. De groepen 8 blijven op school. Zij gaan in juni op kamp.
Voor de verschillende groepen gelden afwijkende schooltijden. Wilt u hiervoor zorgvuldig de informatie lezen die u al eerder over het schoolreisje heeft ontvangen.
Indien bussen vertraagd zijn zullen wij u op de hoogte houden via Klasbord.
De kinderen lopen de hele dag in de open lucht. Wilt u uw kinderen goed insmeren tegen zonnebrand?

Woensdag 30 mei schoolreisje groepen 1 t/m 7
Woensdag 6 juni sportdag groepen 3 t/m 8