Klimophetnieuws donderdag 22 november

Uitstekende informatie-avond, helaas weinig ouders!

Deze week is de week van de mediawijsheid. Daar is in verschillende groepen aandacht aan besteed.
De medezeggenschapsraad heeft, in overleg met de ouderraad, een spreker uitgenodigd om met ouders in gesprek te gaan over hoe kinderen goed kunnen omgaan met alles wat er op hen afkomt.
Gisterenavond heeft Linda Vonhof van Social mediawijs een zeer praktisch en informatief betoog gehouden over opvoeden met met multi-media.
Zij heeft ons meegenomen in de wereld van Influencers, gamen en apps als Facebook, Instagram, Snapchat, Whatsapp, Youtube en nog een aantal andere.
Haar belangrijkste boodschap is dat je als ouder weet waar je kind mee bezig is en dat het belangrijk is dat jouw kind ook dingen met jou deelt als hij of zij rare dingen tegenkomt.
Via de link: handout vindt u een document met een aantal belangrijke tips die u zelf kunt doornemen.
Het was heel jammer dat er maar 27 ouders aanwezig waren.

In de week van de mediawijsheid lanceerde de Haarlemmermeer de campagne #weetwatjedeelt om jongeren meer bewust te maken van de risico’s, het gemak en de snelheid waarmee zij slachtoffer of dader kunnen worden van sexting. Maandag 19 november startte wethouder Marjolein Steffens-van de Water de campagne #weetwatjedeelt met het lanceren van de campagnefilm op de Katholieke scholengemeenschap Hoofddorp (KSH).

De campagne #weetwatjedeelt is gericht op kinderen vanaf 10 jaar. Zowel mogelijke slachtoffers als daders worden aangesproken. Kinderen hebben op steeds jongere leeftijd toegang tot internet en social media. Slachtoffers en daders zijn zich vaak onvoldoende bewust van de risico’s en gevolgen van sexting.
Haarlemmermeer werkt bij de campagne #weetwatjedeelt samen met het onderwijs, Halt, Qpido (Spirit), Kikid, GGD en politie. Het campagnefilmpje is gemaakt in samenwerking met leerlingen uit de theaterklas van de Katholieke scholengemeenschap Hoofddorp (KSH). Zij schreven mee aan het script en acteren in de film.
Speciaal voor de campagne is de internetpagina www.haarlemmermeer.nl/weetwatjedeelt gemaakt. Daar staat informatie voor jongeren, ouders en professionals. De informatie maakt inzichtelijk welke hulp en dienstverlening beschikbaar is rond dit thema.
De video is te vinden op: you tube: https://www.youtube.com/watch?v=r6ivkQN-GRg
Of download de film via de link:  https://we.tl/t-vJD9C3EHXM

Kledinginzameling succesvol

Bijna 1000 kg kleding heeft u op school ingeleverd. Daarvoor krijgen wij een bedrag van bijna 300 euro. daarvoor gaan wij leuke dingen voor de leerlingen aanschaffen.
Heel hartelijk dank voor uw bijdrage.

Vrijdag 23 november rapporten groepen 3 t/m 8 mee naar huis
Dinsdag 27 en donderdag 29 november oudergesprekken
Donderdag 29 november 15.00 uur welkom in de school om het werk rondom het project Jodendom te bekijken
Woensdag 5 december bezoek van Sinterklaas, normaal rooster die dag