Klimophetnieuws donderdag 12 juli

Juffrouw Gwen Polane gaat de Klimop verlaten

Na 9 jaar Klimop gaat Juf Gwen uit groep 5A de school verlaten. Zij is toe aan een nieuwe uitdaging en volgend schooljaar gaat zij werken op de de Fakkel in Nieuw Vennep. Dit is een school voor speciaal basisonderwijs. Juf Gwen heeft voor de Klimop al eerder in het SBO gewerkt en nu krijgt zij weer de gelegenheid om op een SBO-school te gaan werken. Wij gaan haar heel erg missen. Zij is een zeer betrokken en ervaren leerkracht die niet eenvoudig te vervangen zal zijn.
Toch is dat wel de uitdaging. Om haar plek op te vullen zijn wij op zoek naar een leerkracht voor drie dagen in de week in groep 5.
Als u ons hierbij kunt helpen horen wij dat heel graag van u.
Of juf Gwen direct na de vakantie niet meer op de Klimop zal zijn is afhankelijk van de vervanging waar wij naar op zoek zijn. Als er geen vervanging is zal zij tot 1 oktober op de Klimop blijven werken.

Laatste schoolweek geen gymlessen in FBK hal

Volgende week kunnen er geen gymnastieklessen meer worden gegeven in de Fanny Blankers Koenhal.
Dit schooljaar waren er al problemen met de houten vloer en vanaf volgende week wordt de gehele vloer gerenoveerd.
Er zullen voor de groepen 3 t/m 8 geen gymnastieklessen zijn.

Donderdagmiddag 15.00 uur aftellen

Volgende week donderdagmiddag om 15.00 uur tellen wij af naar de zomervakantie. Om 15.00 uur komen wij met alle kinderen naar het grote speelplein om het schooljaar af te sluiten. Nadat wij gezamenlijk hebben afgeteld begint de zomervakantie.
U wordt verzocht zich op stellen aan de randen van het schoolplein zodat wij met de groepen in het midden van het plein kunnen staan.

Energy Battle verloopt voorspoedig

Met een besparing van ruim 20% op het energieverbruik ten opzichte van vorige jaren verloopt de Energy Battle voorspoedig. Met deze besparing staat de Klimop momenteel op de tweede plaats in de competitie achter de st-Willibordusschool in de Buitenkaag. Dit is weliswaar een veel kleinere school maar alle scholen worden naar verhouding met elkaar vergeleken.
Wij gebruiken veel minder elektra doordat wij op elk moment van de dag kunnen zien wat wij gebruiken. Wij zagen dat er ’s nachts een aantal apparaten aan stonden die niet nodig waren. Dat hebben wij inmiddels gewijzigd. De uitdaging is om nog meer te besparen en dat vraagt ook bewustwording van alle gebruikers in de school. Het licht uit als je niet in een ruimte bent, computers en borden op tijd uitzetten en ’s winters de deuren dicht houden.
Op deze manier dragen wij bij aan minder uitstoot maar houden we ook geld over op onze energierekening. En dat is mooi meegenomen.

Energy Battle: niet alleen besparen, ook lokaal en groen opwekken:
Bij lokaal energiebedrijf Tegenstroom koop je nu stroom van Jos uit Hoofddorp!

Sinds 2014 heeft de Haarlemmermeer haar eigen energiebedrijf: Tegenstroom. Tegenstroom is een professionele leverancier van stroom én gas. Net als bijvoorbeeld Nuon en Essent. Bijzonder aan Tegenstroom is, dat ze alleen in Haarlemmermeer werkt, dat ze geen winstoogmerk heeft en dat de gemeente eigenaar is. Tegenstroom heeft maar één doel: zo snel mogelijk iedereen aan duurzame en schone energie. En dat werkt, want iedereen kan nu via Tegenstroom zonnestroom uit Haarlemmermeer afnemen: stroom van Jos!

Word klant bij Tegenstroom en krijg stroom van Jos aan de IJweg
Jos Koeckhoven heeft op zijn schuur aan de IJweg 923 in Hoofddorp maar liefst 1400 zonnepanelen neergelegd. Hij wekt bijna 400.000 kWh op per jaar! Die stroom gebruikt hij niet allemaal zelf. Hij houdt stroom over voor ongeveer 100 huishoudens. Word je klant bij Tegenstroom, dan krijg jij stroom van Jos! De actie loopt tot de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober. Iedereen die zich aanmeldt binnen de actieperiode (21 juni – 10 oktober) wordt óp de dag van duurzaamheid door Jos uitgenodigd om zijn zonnedak te bekijken. En Tegenstroom heeft die dag een leuke verrassing voor iedereen in petto!

De overstap naar groene energie van Tegenstroom is de makkelijkste manier om in één klap je eigen CO2 uitstoot te verlagen. Ga naar stroomvanjos.nl en meld je aan. Een paar muisklikken, meer is het echt niet.

Wat doet Tegenstroom anders dan de meeste energiebedrijven?

Tegenstroom is 100% fossielvrij en levert alléén maar echt groene energie. Stroom van veel zonnepanelen en windenergie wordt direct bij de bron ingekocht, met langjarige contracten die de windmolenaar zekerheid bieden. Die kan hierdoor makkelijk nieuwe financiering krijgen voor nog meer zonnepanelen en/of windmolens. Zo maakt Tegenstroom het mogelijk dat er extra groene energie wordt gemaakt. Dit uitgangspunt zorgt ervoor Tegenstroom al drie jaar op rij door de Consumentenbond is uitgeroepen tot groenste stroomleverancier van Nederland (Tegenstroom valt onder het energiecollectief |om, kijk voor meer informatie op tegenstroom.nl).

Lage prijs
Tegenstroom heeft ook nog eens lage prijzen. Dat komt in de eerste plaats omdat Tegenstroom weinig kosten heeft:  al het werk wordt gedaan door twee mensen, Pia en Andrea waarmee je persoonlijk contact hebt, zonder ingewikkeld belmenu. Ten tweede heeft Tegenstroom geen financieel winstoogmerk. De aandeelhouder is de gemeente, die ziet maatschappelijke winst in de bijdrage van Tegenstroom aan duurzaamheid. Ga naar stroomvanjos.nl en stap net als de burgemeester, Onno Hoes, over naar voordelige, duurzame én lokale energie!

http://stroomvanjos.nl 023 20 40 400