Klimophetnieuws donderdag 11 mei

Klimophetnieuws donderdag 11 mei

Regel van de week: Rennen mag ik op het plein, binnen moet ik rustig zijn. Ik loop in de school. Rennen doe ik op het schoolplein, binnen moet ik rustig zijn.

BBQ voor ouders, leerlingen en team op vrijdag 14 juli

Jaarlijks organiseert de Ouderraad een BBQ voor ouders, leerlingen en team van de Klimop. In de schoolkalender staat deze barbecue op vrijdag 30 juni.
Op deze dag is het echter niet mogelijk de BBQ te organiseren. De nieuwe datum is vrijdag 14 juli, de laatste vrijdag van het schooljaar. De vrijdag daarna is de zomervakantie voor de Klimop begonnen.
Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze BBQ die duurt van 17.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens de BBQ zijn er ook allerlei leuke activiteiten voor de kinderen zoals een stormbaan, springkussens, ballenbak, schminken en nog veel meer leuks.
De BBQ is helaas niet gratis. Binnenkort kunt u in de aula van de school bonnen kopen voor eten, drinken, snoep en verschillende activiteiten. Wij zullen u hierover tijdig informeren. Via de volgende link krijgt u een video impressie van de BBQ 2015.

Dag van het gezin

Op dinsdag 16 mei vanaf 14.15 uur zijn alle ouders van harte welkom voor een kopje thee of koffie op het schoolplein en/of in de aula van de Klimop. Een aantal medewerkers vanuit gebiedsteam Hoofddorp Centrum van MeerWaarde staat paraat om al uw vragen te beantwoorden. Neem in ieder geval uw smartphone mee, er zijn leuke prijzen te winnen! Hoe? Dat blijft nog even een verrassing, maar zorg in ieder geval dat u uiterlijk 14.45 uur aanwezig bent.

Vanaf 15.15 uur is er van alles voor ouder én kind te beleven. Zit u op één lijn met uw kind? Ren je rot en kom erachter! Wie van jullie is het meest creatief? Om niet alleen op deze, maar ook op andere vragen een antwoord te krijgen hopen wij u allen te mogen verwelkomen op dinsdagmiddag 16 mei!

Vastenactie een succes met 800 euro

Dankzij de inzet van heel veel kinderen  is de vastenactie weer een succes. Er is een bedrag van 800 euro opgehaald door de leerlingen met hun klussen. Namens de vastenactie hartelijk voor de bijdrage.

Mad science demonstraties voor de groepen 3 t/m 6

Donderdagmorgen hebben de leerlingen van de groepen 3 t/m 6 weer kunnen kijken naar een aantal natuur- en scheikundige proeven in de aula van de school.
Binnenkort starten er weer 6 lessen na school voor kinderen die deze lessen willen volgen.
Meer informatie kunt u vinden op www.nederland.madscience.org.
Morgen krijgen de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 een foldertje met mee naar huis.

 

Bosdag succesvol

Dankzij het prachtige weer (eindelijk) en de inzet van heel veel ouders is de bosdag voor de groepen 1 en 2 in het Haarlemmermeerse bos weer geslaagd. De kinderen hebben genoten van de vele spelletjes en de lekkere hapjes.

Interieur van de school opgeknapt

In de meivakantie is er heel hard gewerkt in de school. In de lokalen van de groepen 1 t/m 4 zijn de plafonds vernieuwd en in de hal van de kleuters en in de hal van de patio is nieuw inlooptapijt gelegd. Het gehele interieur is opgeknapt door deze ingrepen. Daarnaast heeft de schoonmakers alle lokalen en gangen opnieuw in de was gezet.
In de zomervakantie worden de houten wanden in de patio geschilderd.

Cursus: overgang naar het voortgezet onderwijs

De kinderen uit groep 8 gaan na de zomervakantie een spannende tijd tegemoet: de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Graag wil de Bibliotheek Haarlemmermeer de cursus ‘Overgang naar het voortgezet onderwijs’ onder uw aandacht brengen. De cursus is vooral geschikt voor kinderen die moeite hebben met het plannen van huiswerk, het houden van overzicht maar ook voor kinderen die tegen het voortgezet onderwijs opzien. Misschien kent u leerlingen die deze steun in de rug goed kunnen gebruiken.

In deze cursus komen praktische punten zoals digitale roosters, het magister, agenda bijhouden en het maken van een goede huiswerkplanning aan de orde. Ook worden de emotionele aspecten niet vergeten! Vragen als ‘wat lijkt je leuk?’ ‘Waar zie je tegenop?’ ‘Wat komt er allemaal op je af?’ ‘Hoe hou je jezelf staande op zo’n grote nieuwe school?’  En natuurlijk allerhande tips, do’s en don’ts.
Twee leerlingen uit een brugklas komen vertellen hoe het hun vergaat en de kinderen kunnen vragen aan hen stellen.

Cursusdata en tijd 1, 8, 15 en  22 juni van 16:00 – 17:30 uur
Locatie Bibliotheek Hoofddorp-Floriande
Baron de Coubertinlaan 4
2134 CG  Hoofddorp
Kosten: Cursusprijs:  € 50,-  voor vier bijeenkomsten
Aanmelden mirjam.van.campen@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Of telefonisch: 06-46091802 / 023-5664820

Met vriendelijke groet,
Saskia Streefkerk  Jongeren adviseur JIP Haarlemmermeer
Mirjam van Campen Coördinator Sociaal Domein en Studiebieb

SportFair Haarlemmermeer – 28 mei 2017 – Toolenburgerplas

Ontdek jouw sport op de SportFair! Maak gratis kennis met meer dan 50 sporten.
Er is een mooi podiumprogramma en er zijn veel demonstraties en clinics waar je aan mee kan doen.
Wij hebben ook een zeskamp waar je aan mee kan doen. Bij een volle kaart win je een ‘lekkere gezonde’ prijs.
Kom, kijk en doe vooral mee! Voor meer informatie zie flyer 1 en flyer 2.

 Voetbalvierdaagse in Nieuw Vennep

Van maandag 24 juli t/m donderdag 27 juli organiseren wij namens sportservice Haarlemmermeer in Nieuw-Vennep de Voetbalvierdaagse. Alle jongens en meisjes van 6 tot en met 14 die van voetbal houden zijn welkom, ongeacht hun niveau. Deelnemers ontvangen een origineel Voetbalvierdaagse tenue en gaan 4 onvergetelijke dagen meemaken waarin ze niet alleen stappen zetten op sportief gebied maar zich ook sociaal ontwikkelen. 4 fantastische (voetbal)dagen, met onder andere een voormalig profvoetballer als coach, inclusief lunch en tussendoortjes.
Meer informatie vindt u via link 1 en via link 2.

GGDFlits

Nachtmerries
Iedereen heeft wel eens een nachtmerrie, ook kinderen. Als dit af en toe gebeurt, is daar mee te leven. Maar als nachtmerries regelmatig terugkomen, kan dit heel beangstigend zijn. Lees hier meer over nachtmerries bij kinderen en wat je als ouder kunt doen om je kind te helpen.
Maakt u zich zorgen over de nachtmerries van uw kind? Het is altijd mogelijk een afspraak te maken met de jeugdverpleegkundige verbonden aan de school van uw kind. Dit kan via 023 7891777 op werkdagen van 8.30 – 12.30 en 13.00 – 17.00

Data om te onthouden:
Woensdag 24 mei schoolreisje voor de groepen 3 t/m 7. Let op: aangepaste schooltijden.
Woensdag 24 mei Circus Kristal op school voor de groepen 1 en 2.
Donderdag 25 en vrijdag 26 mei vrij in verband met Hemelvaart
Dinsdag 6 juni zijn de leerlingen van de groepen 1 t/m 7 vrij in verband met een studiedag van het team, groep 8 gaat op schoolkamp
Maandag 12 t/m donderdag 15 juni avondvierdaagse.