Nederlandse kampioenschappen voor schoolteams ski & snowboard 2017

Geachte heer/mevrouw,

Diverse skiclubs in Nederland organiseren in januari 2017 in samenwerking en onder auspiciën van de Nederlandse Ski Vereniging de 33e editie van de Nederlandse kampioenschappen voor schoolteams. Basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs uit heel Nederland kunnen zich via een regionale voorronde plaatsen voor de grote finale die zal worden gehouden op SnowWorld Zoetermeer.

Met de organisatie van deze kampioenschappen wil de Nederlandse Ski Verenigingen jeugd enthousiasmeren en kennis laten maken met het skiën en snowboarden in Nederland. Mogelijk zit er enthousiaste jeugd bij die zich graag aansluiten bij één van de teams of verenigingen in Nederland die zich wekelijks bezighouden met het wedstrijd skiën of snowboarden.

Vorig jaar streden er meer dan 650 deelnemers om de felbegeerde titel ‘Nederlands Schoolteam kampioen’ skiën of snowboarden. De voorrondes vinden plaats op verschillende data op negen verschillende locaties. De beste schoolteams van Nederland plaatsen zich via een voorronde voor de grote finale op zaterdag 8 april 2017 op SnowWorld Zoetermeer.

Ook in uw regio worden voorrondes georganiseerd. Wij nodigen uw schoolinstelling graag uit hieraan deel te nemen. Op 21 januari 2017 zal Skicentrum Hoofddorp een voorronde organiseren.
Uitgebreide informatie vindt u op de flyer en op de website: www.wintersport.nl/nkschoolteams

Aanvullende informatie

Van de school wordt verwacht dat ze zelf het NK school skiën promoten bij hun leerlingen. De school bepaalt de indeling van de teams. Natuurlijk mogen de leerlingen hier zelf hun voorkeur in geven.

Team samenstellen:
Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 personen van dezelfde school. Ervaring met skiën of snowboarden is noodzakelijk. In een team mag maximaal 1 deelnemer een wedstrijd licentie hebben. Er wordt geen onderscheid gemaakt in leeftijd of geslacht. Zo kan een basisschool een team inschrijven met de volgende deelnemers:

Deelnemer 1:             Jan, groep 1, in bezit van wedstrijdlicentie
Deelnemer 2:             Rosa, groep 5, niet in bezit van wedstrijdlicentie
Deelnemer 3:                         Kim, groep 8, niet in bezit van wedstrijdlicentie

Voor middelbare scholen geldt hetzelfde principe.

Datum:
De voorronde bij Skicentrum Hoofddorp worden gehouden op zaterdag 21 januari.

Op de volgende dagen zijn extra trainingsdagen deze kosten wel geld dus verwachten we ook als jullie mee doen dat jullie ook aanwezig zullen zijn.

Trainen
De trainingsdagen voor het NK zijn:

15 januari 2017 om 16.30 tot 17.30 uur

18 januari 2017 om 17.30 tot 18.30 uur