Basketbal

basketbal

Beste Ouders

Ook dit jaar wordt het jaarlijkse Scholen Basketball’sCool toernooi weer gehouden. Dit toernooi, dat enkel bedoeld is voor basisscholen, zal worden georganiseerd door Basketball Vereniging Hoofddorp, The Challengers en Sportservice Haarlemmermeer. Dit jaar is de 45e editie van het toernooi, dat in 1971 voor het eerst georganiseerd werd en sindsdien non-stop heeft bestaan.

Het scholen Basketball’sCool toernooi wordt dit jaar gehouden op dinsdag 27 en woensdag 28 december 2016. Dit jaar zal het toernooi voor het eerst in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp gehouden worden.

Het toernooi is voor zowel meisjes als jongens uit de groepen vier, vijf, zes, zeven en acht.

Het is, zoals gebruikelijk, mogelijk een mixteam in te schrijven. Hierbij is wel de vraag om aan te geven hoe uw team is opgebouwd, zodat we een zo eerlijk mogelijke verdeling kunnen maken in de poules. Het heeft onze voorkeur om, wanneer mogelijk, zoveel mogelijk kinderen uit dezelfde groep in een team te zetten.

Nieuw dit jaar is dat we basketbal spelen in een 3-tegen-3 vorm. Er wordt op een half veld op 2 baskets gespeeld, de regels blijven hetzelfde als in het verleden (toen we 5-tegen-5 speelden). Enige verschil is dat er minder kinderen tegelijk op het veld staan waardoor het spel overzichtelijker wordt en kinderen vaker aan de bal komen als in het 5-tegen-5. Dit komt het spelplezier ten goede. Daarnaast hopen wij door met kleinere teams te gaan spelen dat scholen makkelijker in staat zijn om een volledig team, je hebt immers maar 4 kinderen nodig om deel te kunnen nemen, in te schrijven.

Wij raden aan om met minimaal vier deelnemers per team in te schrijven.