Klimophetnieuws donderdag 8 juni

Regel van de week: Ruzie maken is niet fijn, ik wil graag vriendjes zijn. Ik vertel de meester of juf wanneer ik zelf of iemand anders wordt gepest.

Bijna alle leerlingen geslaagd voor het praktisch verkeersexamen

Enkele weken geleden hebben de leerlingen van de groepen 7 meegedaan aan het praktisch verkeersexamen. In de omgeving van het oude zwembad moesten zij op de fiets een parcours afleggen. Controleurs bekeken of de kinderen zich daarbij hielden aan de verkeersregels.
Op twee kinderen na hebben alle leerlingen het parcours goed afgelegd. Deze leerlingen zijn daarmee geslaagd. Van harte gefeliciteerd. De leerlingen die niet zijn geslaagd mogen volgend jaar het examen nog een keer overdoen.

Open podium op dinsdagmiddag 13 juni

Volgende week dinsdagmiddag treedt een aantal groepen op in de aula van de school. Het zijn de groepen 1/2A, 1/2E, 3A, 5B en 7A die deel nemen aan het Open Podium. Ouders van leerlingen van deze groepen zijn van harte welkom tijdens deze optredens. Het Open Podium begint om 14.00 uur.

Nieuwe leerlingen inschrijven

Het volgende schooljaar starten wij opnieuw met vijf groepen 1/2. In verband met de indeling van deze groepen willen wij graag tijdig weten hoeveel kinderen er in de loop van het jaar bij komen in deze groepen. Als wij dat lang van tevoren weten kunnen wij jongens en meisjes evenredig te verdelen en kunnen wij proberen rekening te houden met voorkeuren van ouders. Heeft u nog kinderen die u in de loop van volgend jaar op de Klimop wilt plaatsen dan verzoeken wij u om deze kinderen tijdig in te schrijven.
U kunt daarvoor inschrijfformulieren afhalen bij onze administratie.

GGDFlits

En ze leefden nog lang en gelukkig……
Zo gaat dat in sprookjes, maar in het echte leven loopt dat niet altijd zo. Eén op de zes kinderen krijgt te maken met een scheiding van zijn of haar ouders. Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, Alles wat tot nu toe vertrouwd was is dat plotseling niet meer. Kinderen kunnen zich in de steek gelaten, boos, bang en verdrietig voelen. Toch hoeft een scheiding niet dramatisch te zijn. Kinderen kunnen na verloop van tijd meestal vrij goed wennen aan de nieuwe situatie.
Lees hier wat kinderen voelen na een scheiding en hier wat groep 8 leerlingen van gescheiden ouders bezig houdt ten aanzien van de eind musical.

Maakt u zich zorgen over uw kind  ten aanzien van de scheiding? Het is altijd mogelijk een afspraak te maken met  de jeugdverpleegkundige of jeugdarts verbonden aan de school van uw kind. Zij kunnen met u en uw kind meedenken over passende begeleiding en hebben zicht op het aanbod voor gescheiden ouders en kinderen in uw gemeente. Een afspraak maken kan via 023 7891777 op werkdagen van 8.30 – 12.30 en 13.00 – 17.00

Vanaf maandagavond 12 juni Avondvierdaagse
Woensdag 28 juni sportdag groepen 3 t/m 8